visual
/ 600 Kiezen voor Off Road rit Balkbrug

25 November 2013

600 Kiezen voor Off Road rit Balkbrug

(bron: de Stentor)

BALKBRUG - De deelnemers aan de eerste Off the Road rit van de MAC van Dedem komen zaterdag praktisch onherkenbaar bij de finish.

Rijders en motoren hebben tijdens de ruim 40 kilometer lange tocht flink te lijden gehad. "Maar we krijgen alleen maar positieve geluiden over het uitgezette parcours", zegt bestuurslid Dik de Weerd. "De deelnemers zijn tevreden, maar wij ook." Ruim 600 motorrijders zijn naar Balkbrug gekomen voor de rit die door weilanden en de bosrijke omgeving rondom Balkbrug leidt.

"We hebben vanochtend het parcours nog volledig nagekeken", vertelt Henk Spijkerman. "Het parcours is in vier segmenten ingedeeld met eigen teams die verantwoordelijk zijn. Vanwege de regen was het op sommige plaatsen erg nat, maar dat is nog verholpen door de route wat te verleggen." MAC van Dedem is niet alleen verrast door de grote opkomst, maar ook over de medewerking van de landeigenaren. Om de Off the Road rit uit te kunnen zetten heeft de organisatie met meer dan zestig eigenaren afspraken over het gebruik van hun grond moeten maken. "Iedereen is bereid geweest om mee te werken. Dankzij deze medewerking hebben we deze toerrit kunnen organiseren."

De deelnemers komen niet alleen uit de omgeving van Balkbrug. "Ze komen uit heel Nederland en zelfs uit Duitsland. Sommigen hebben eerst zo'n twee uur moeten rijden om mee te kunnen doen", klinkt het bewonderend. Om van start te kunnen gaan is iedere motor gecontroleerd. Wie niet aan de eisen voldeet kon dat ter plekke nog (laten) regelen. "Veiligheid staat voorop, daarom moet de motor in orde zijn."« Terug naar het nieuwsoverzicht