visual
/ Halve finale grasbaanraces in Balkbrug

25 Januari 2014

Halve finale grasbaanraces in Balkbrug

Balkbrug – De Motor- en Automobielclub MAC van Dedem organiseert dit jaar de eerste halve finale van de Europese Kampioenschappen Grasbaanraces.

 

`Wij zijn gevraagd om de organisatie op ons te nemen', vertellen diverse bestuursleden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club. `Heel bijzonder en blijkbaar ziet men het ook elders dat wij grote evenementen goed aan kunnen.'

 

Maar liefst 18 topcoureurs uit zeven verschillende landen komen aan de start van de Specialklasse Internationaal tijdens de Grasbaanraces die de MAC van Dedem traditiegetrouw op 2e Paasdag organiseert. Maandag 21 april worden naast de halve finale EK ook de internationale zijspanraces, ST2 en de 250 cc specials nationaal verreden.

Jong talent

In die laatste klasse komt ook Dave Meijerink aan de start. Het jonge talent uit Schuinesloot is clubrijder voor de MAC van Dedem geworden en wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie geïntroduceerd. Uit handen van voorzitter Henk Boertien ontvangt Dave een bloemetje. Die eer is ook weggelegd voor Harriet Zwiers. Zij is voor de zesde achtereenvolgende keer kampioen in de Powergirl Klasse geworden. `Het begint bijna gewoonte te worden', lacht Boertien.

 « Terug naar het nieuwsoverzicht