visual
/ Veel toprijders aan start van grasbaanraces Balkbrug

26 Maart 2015

Veel toprijders aan start van grasbaanraces Balkbrug

Balkbrug – Niemand minder dan Jurgen van den Goorbergh is dit jaar de special guest tijdens de internationale Jacobs Groep Grasbaanraces in Balkbrug op maandag 6 april.Jurgen van den Goorbergh
 
De voormalig MotoGP coureur, extreme enduro deelnemer en Dakar motorrijder Jurgen van den Goorbergh zal tussen de races door diverse demonstraties geven met zijn Dakarmotor. Iedereen die hem wil ontmoeten kan dat doen in het vrij toegankelijke rennerskwartier.
‘Dit is een geweldige aanvulling op het toch al overweldigende programma’, laat de organisatie bij monde van Iwan Hagedoorn weten. ‘We hebben een sterk deelnemersveld met zo’n 21 topcoureurs uit 5 verschillende landen aan de start van de Specialklasse Internationaal.’ Op het programma staan de internationale specials solo en zijspanraces, de ST 1 en ST 2 en de specials nationaal.
 
De grasbaanraces worden als vanouds op tweede paasdag, maandag 6 april (start wedstrijden 13.00 uur) verreden op het terrein aan de Molenweg in Balkbrug. Het gevarieerde raceprogramma belooft veel spektakel. Zeker ook, omdat niet de minste namen naar de Jacobs Groep Grasbaanraces komen zoals: Jannick de Jong, Dirk Fabriek en Mark Stiekema uit Nederland. Duitse rijders zijn o.a. Stephan Katt, Christiaan Hulshorst, Jörg Tebbe, terwijl uit Engeland Rob Finlow en Mitch Godden de oversteek maken. En natuurlijk verschijnen de beide clubrijders Harriet Zwiers (uit Koekange) en Dave Meijerink (uit Schuinesloot) aan de start van het evenement.
Zoals altijd is er een grote horecatent voor de bezoekers en is er tevens een springkussen voor de kinderen. ‘Er is al veel werk verzet qua organisatie’, zeggen diverse MAC van Dedem-leden. Het evenement op tweede paasdag is alleen mogelijk door de inzet van veel vrijwilligers. Voor hen is het na de wedstrijddag nog niet afgelopen, want amper een week later vinden er al weer grote races plaats op het terrein. De MAC van Dedem organiseert opnieuw een wedstrijddag voor de Jeugd- en Nationale klassen in de Grasbaansport. Dit evenement vindt plaats op de zaterdag na Pasen (11 april). Ook deze races hebben een zeer spectaculair karakter, want de punten tellen mee om het Nederlands Kampioenschap.Grasbaanraces


« Terug naar het nieuwsoverzicht