visual
/ Verslag motorweekend

10 September 2013

Verslag motorweekend

Op 24 mei was het dan weer zover, het weekenduitje van de MAC van Dedem.
 
Zo rond kwart voor negen verzamelden we bij het MFC TREFPUNT in BALKBRUG.
 
De vergrijzing in de club slaat  toe, het aantal motoren met koffers had toch wel de overhand. De jongere garde was natuurlijk ook wel weer aanwezig om de gemiddelde leeftijd ietsje te drukken.
 
Nadat iedereen zich gemeld had, 20 personen, 17 motoren en één auto, best handig voor de bagage, kon de rit om precies negen uur beginnen.
 
Ook dit jaar voorspelden de weergoden niet veel goeds, maar geen centje pijn het weer was en bleef de hele weg goed.
 
Deze keer ging het naar Haus am See in de Eifel een route van ± 345 Km. Na tussenstops onder meer  in Oploo bij ,,ONS MOE voor ons traditionele kop koffie met appelgebak met niet te weinig slagroom. 
 
Om ongeveer één uur hebben we bij van de Valk in Urmond geluncht. Hier zijn we veel tijd verloren,sommige deelnemers waren volgens mij gewoon vergeten te bestellen omdat er andere dingen toch ook belangrijk waren. Al met al zijn we om half zes bij ons hotel  aangekomen.
Na een opfrisbeurt en wat drinken , konden we deelnemen aan een lopend buffet. 
 
Volgende morgen negen uur vertrek voor een tourtocht van ongeveer 275 Km. Na onze buddy’s ijsvrij te hebben gemaakt, jawel het had gevroren.  Het voordeel van de motoren met koffers was, ijskrabbers, poetsdoeken en olie, (olie??)  allemaal aanwezig. Een geweldige tour met veel bochtenwerk en een mooie omgeving  door het Wirfttal.
 
Door een wegafsluiting via een off de road route toch weer het hotel teruggevonden.
Deze dag was het goed terrassen weer.  Voor we bij het hotel aankwamen, gingen we allemaal “even” tanken om de volgende morgen op tijd te kunnen vertrekken met een volle tank. Een tankstation met gebruiksaanwijzing, motoren rechts auto’s links (of was het nu andersom?)  Rond vijf uur waren we weer terug bij het hotel. Na gedoucht en iets gedronken te hebben werd er een diner geserveerd wat niets te wensen over liet. 
 
Zaterdagavond werd er gevoetbald, Bayern tegen Dortmund  de wedstrijd kon je niet kijken in het hotel dus zo als Hollanders zijn, een oplossing gezocht.  Bij een cafetaria in de buurt hing een grote tv aan de buitenmuur, maar na een kwartiertje stond tv binnen. Je moest wel voor Dortmund zijn, maar dat kon de pret niet drukken. Meer details zal ik voor me houden, het blijft binnen de groep. Het ging steeds weer over een beker en sterke verhalen, ik heb nooit een beker gezien.
 
Zondagmorgen negen uur vertrek, richting thuisbasis, een rit van 320 km. Het miezerige weer zorgde  de eerste kilometers door de bergen voor  dichte mist.  De haarspelt bochten werden dan ook uiterst voorzichtig genomen. Wel een mooie terugreis door wederom een mooie omgeving.
Om vijf uur kwamen we weer bij het MFC TREFPUNT aan. Het weekend is zonder pech verlopen. Na een groepsfoto hebben we het weekend nog even bij gepraat in het TREFPUNT.
 
Ook dit keer werd de tour net als vorig jaar weer voorbereid door Rieks en Betty Ahuis die ook deze keer er een prachtige en zeer goed georganiseerde tour van maakten.
 
Omdat Rieks en Betty aangegeven hadden het dit jaar voor het laatst te organiseren ( gaan nu vaarroutes uitzetten o.i.d.) werd er door het bestuur van de MAC van Dedem een vleespakket aangeboden. Ook werd er door de groep die dit weekend mee was, voor beiden een fles drinken bij gedaan.
 
Nu is er dus een vacature om dit over te nemen, voor het komende jaar (jaren) en dit is geen sterk verhaal
 
FOTOS van het weekend vind je hier


« Terug naar het nieuwsoverzicht