Grasbaanraces Balkbrug: Grasbaantop aan de start op 2e paasdag!

M.A.C. van Dedem

Op maandag 1 april aanstaande is het terrein aan de Molenweg in Balkbrug weer het toneel van spanning, spektakel en gezelligheid. De motoren vliegen rakelings langs de schutting als het publiek wegduikt voor de rondvliegende kluiten zand. De coureurs hebben er maling aan; zij vliegen schouder aan schouder driftend en plat door de bocht op zoek naar de beste racelijn op de 470 meter piste. 

Traditiegetrouw organiseert de MAC van Dedem op 2e paasdag haar ‘Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces’, als eerste grasbaanrace op de kalender. De club heeft ook dit jaar een vol programma met maar liefst zes raceklassen aan het startlint. Met als hoogtepunt de internationale solo’s, waar onder andere 3 WK-deelnemers mogen strijden om de hoogste trede. 

Naast de internationale solo’s zullen ook de internationale zijspannen, specials nationaal, shorttrack ST1 en ST2 en de Powergirls van start gaan tijdens de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces. Daarmee zijn er zes landen vertegenwoordigd op 2e paasdag, met deelnemers uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, Tsjechië, Denemarken en uiteraard onze Nederlandse toppers.  

Veel ogen zijn gericht op clubrijder Dave Meijerink, die vorig jaar de Nederlandse titel op zijn naam wist te schrijven. Meijerink, inmiddels 24 jaar en afkomstig uit Schuinesloot, behoort tot de top in de baansportwereld. Concurrentie heeft Meijerink genoeg in de ‘internationale special klasse’, waarin de coureurs op motorfietsen -zonder remmen- vol gas de bocht uitkomen. De club heeft zich ingezet om de beste internationale toppers naar Balkbrug te halen, waarmee spannende wedstrijden worden gegarandeerd. 

Ook clubrijders Niek Meijerink en Harriet Zwiers mogen uiteraard niet ontbreken. De 16 jaar jonge Meijerink uit de Krim laat zijn talent zien bij de nationalen en zal dit jaar voor het eerst op een 500cc machine de strijd aangaan. De 32-jarige Harriet Zwiers uit Koekange komt uit in de altijd spectaculaire NK250 ST klasse.

Na afloop zal in de feesttent de band ‘The Sweatshirts’ optreden. Parkeren kunt U direct naast de baan. Daarnaast is er voor mindervaliden een in- en uitstapplaats vlak bij de ingang. 

Kaarten zijn met korting te koop via de website van de MAC van Dedem. Zo hebben volwassenen vanaf 18 jaar € 3,50 korting bij aanschaf van een E-ticket. Tot 16 jaar is de toegang gratis. Jeugd tussen de 16 en 18 jaar krijgen online € 2,50 korting. Alle informatie en het bestellen van entreekaarten is te vinden via: www.macvandeden.nl

  • Wat: Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces
  • Wanneer: maandag 1 april – tweede paasdag
  • Hoe laat: 12:00 uur rijdersvoorstelling en 12:30 uur de eerste race
  • Waar: Grasbaanterrein aan de Molenweg in Balkbrug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.