Balkbrug opent tweede paasdag het baansportseizoen 2020

M.A.C. van Dedem

FOTOGRAAF: HENK MANNES

De Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces in Balkbrug wordt ook in het seizoen 2020 op tweede paasdag georganiseerd. Maandag 13 april wordt dit evenement al voor de 67e keer verreden. Aan de start natuurlijk internationale toppers in de Specials en Zijspannen. Daarnaast zijn de 125cc Specials nieuw op het programma.

De organisatie MAC van Dedem is achter de schermen al druk aan het werk met de voorbereidingen op de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces 2020. Midden januari werd de baansportkalender voor het seizoen 2020 gepresenteerd. Het evenement op het grasbaanterrein aan de Molenweg in Balkbrug staat als eerste op het programma. Ondanks het sterke internationale deelnemersveld ging de overwinning naar de Nederlander Romano Hummel. MAC van Dedem clubrijder Dave Meijerink werd tweede.

Voor de 2020-editie gaat de MAC van Dedem er alles aan doen om traditiegetrouw een sterk deelnemersveld naar Balkbrug te krijgen. In de komende periode zal de organisatie de rijders bekend gaan maken. Naast de Special-klasse komen ook de internationale Zijspannen naar Balkbrug. Nieuw op het programma zijn de 125cc Specials, die een kampioenswedstrijd gaan rijden in Balkbrug. Het betreft een klasse voor jonge talenten tot 16 jaar. Niek Meijerink uit De Krim is als clubrijder de lokale favoriet in deze klasse. Daarnaast zal er gereden in de NK 500cc en NK 250cc shorttrack. Ook de Power Girls Nationalen komen in actie met daarbij clubrijdster Harriët Zwiers. Het evenement wordt aangevuld met live muziek en meer vertier rondom het circuit. De Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces op tweede paasdag in Balkbrug zijn daarom voor jong en oud een aanrader om te bezoeken.

Foto: Henk Mannes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.