Sterk internationaal deelnemersveld bij Grasbaanraces Balkbrug

M.A.C. van Dedem

Organisator MAC van Dedem is erin geslaagd om sterk deelnemersveld samen te stellen voor de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces 2020. In de Specials en Zijspannen staan er zowel nationale als internationale toppers aan de start. Het evenement wordt traditiegetrouw tweede paasdag (13 april) georganiseerd in Balkbrug

De grasbaanraces in Balkbrug zijn dit jaar de opening van het baansportseizoen, waardoor op tweede paasdag de eerste verhoudingen voor het seizoen 2020 zichtbaar zullen worden. Het startveld in de Specials bestaat uit twaalf rijders en een reserve. De complete top-zes van Nederlands kampioenschap 2019 komt naar Balkbrug. Natuurlijk ontbreekt MAC van Dedem clubrijder Dave Meijerink niet. De coureur uit Schuinesloot eindigde vorig jaar als tweede in het ONK, achter Theo Pijper. De ervaren Pijper is een prof die woonachtig is in Engeland en hij is tevens een vaste rijder in het wereldkampioenschap. Ook Romano Hummel zal aan de start staan om zijn overwinning van vorig jaar te verdedigen. Daarnaast zijn Jarno de Vries, Mika Meijer, Henri van der Steen en Mark Beishuizen de andere Nederlandse deelnemers. Beishuizen staat als reserve op de startlijst. Deze zeven Nederlanders zullen ook gezamenlijk in de baan komen voor een spectaculaire race, waarbij er gestreden wordt voor de Trofee om de Molen.

De Nederlanders krijgen concurrentie van een aantal sterke buitenlandse rijders. Eén van de favorieten is Stephan Katt. De Duitse profrijder heeft al meerdere podiumklasseringen op zijn naam op de zandbaan in Balkbrug, maar is nog op jacht naar zijn eerste overwinning. Kenneth Kruse Hansen komt ook tweede paasdag naar Nederland. De Deen wordt gezien als een talent en heeft zich vorig jaar snel ontwikkeld. Daarom zou Hansen het de gevestigde orde zomaar eens lastig kunnen maken. Danny Maassen en Christiaan Hulshorst zorgen ervoor dat er in totaal drie Duitsers aan de start staan. De Tsjech Martin Malek en de Deen Jacob Bukhaven maken het veld compleet.

De MAC van Dedem is erin geslaagd om voor de Zijspannen een zeer aan elkaar gewaagd deelnemersveld aan de start te krijgen. De Nederlandse combinatie Detz-Arling wisten vorig jaar verrassend de finale te winnen en zij zijn ook een favoriet voor de 2020-editie. De concurrentie komt onder andere van de Engelse spannen Goodwinn-Brown en Hartley-Minihane. James Hartley stapte nog niet zo lang geleden over van de Specials, maar werd vorig jaar al Engels kampioen in de Zijspannen.

Dirty Dog zal de band die zijn die dit jaar gaat optreden tijdens de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces in Balkbrug. Tweede paasdag starten de trainingen van 10:00 uur en de rijdersvoorstelling is om 12:30 uur. De races beginnen maandag 13 april vanaf 13:00 uur op het grasbaanterrein aan de Molenweg in Balkbrug.

Fotograaf HENK MANNES

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.