Int. Jacobs Groep Grasbaanraces in Balkbrug afgelast vanwege coronavirus

M.A.C. van Dedem

De MAC van Dedem moet helaas melden dat de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces in Balkbrug dit jaar niet door zal gaan. Vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus is het in de ogen van de organisatie niet verantwoord om het evenement te laten doorgaan en hebben zij besloten om de races vroegtijdig af te lassen.

De MAC van Dedem was, net als vele andere organisaties op dit moment, al volop in de voorbereiding op het organiseren van een evenement. De Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces stond traditiegetrouw gepland op tweede paasdag (13 april). De grasbaanrace in Balkbrug wordt al sinds 1952 georganiseerd en is in al die jaren slechts één jaar niet verreden. Helaas moet de MAC van Dedem melden dat in 2020, vanwege het coronavirus, de tweede keer zal zijn dat de grasbaanraces niet verreden kunnen worden.

Bestuur MAC van Dedem: “Het is in onze ogen voor het publiek, rijders, teams en onze trouwe vrijwilligers niet verantwoord om het evenement door te laten gaan. Het laatste wat wij willen als organisatie is dat er iemand besmet wordt tijdens ons evenement. Het is natuurlijk erg balen dat het evenement niet doorgaat, mede omdat wij al volop bezig waren met de voorbereidingen. Maar er zijn momenteel veel belangrijke zaken op de wereld. Wij gaan er alles aan doen om in 2021 weer een mooi evenement te organiseren op het grasbaanterrein aan de Molenweg in Balkbrug!

Fotograaf: Henk Mannes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.