Hummel winnaar van spectaculaire en zonnige Int. Jacobs Groep Grasbaanraces 2022

M.A.C. van Dedem

Romano Hummel is de grote winnaar geworden tijdens de 2022-editie van de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces op tweede paasdag in Balkbrug. Tijdens het zonnige en goed bezochte evenement deden de clubrijders van organisator MAC van Dedem het ook uitstekend met een tweede plaats voor Dave Meijerink in de Specials en zeges voor zowel HarriëtZwiers in de Powergirls als Niek Meijerink in de 125cc Specials. 

Voor het eerst sinds 2019 kon de MAC van Dedem de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces in Balkbrug organiseren. Het weer was perfect tijdens het evenement op tweede paasdag en het publiek was dan ook in grote getale naar het Grasbaanterrein aan de Molenweg in Balkbrug gekomen. Er was een uitstekende sfeer en het publiek heeft mooie wedstrijden voorgeschoteld gekregen.


Romano Hummel de sterkste in Balkbrug
Romano Hummel was de sterkste rijder in de Internationale Specials. De wereldkampioen langbaan won al zijn manches en was ook de beste in de Race om de Molen toen er werd gestreden om de MAC van Dedem wisseltrofee. MAC van Dedem clubrijder Dave Meijerink moest starten in de B-finale na een crash in zijn derde heat. Meijerink won de B-finale glansrijk en in de hoofdfinale wist hij Hummel goed partij te geven. Toch was Hummel in deze race ook niet te kloppen en zo prolongeerde hij zijn titel in Balkbrug. Meijerink scoorde een uitstekende tweede plaats terwijl Jannick de Jong het podium compleet maakte. Ook in de Internationale Zijspannen waren er teams uit heel Europa naar Balkbrug gekomen. Wilfred Detz en Wendy Arling wisten hun internationale concurrenten te kloppen en pakten de hoofdprijs in deze categorie.

MAC van Dedem clubrijders schitteren in thuisrace
Harriët Zwiers deed maar liefst in twee klassen mee. In de NK ST 250cc wist de clubrijdster van de MAC van Dedem in een zinderende finale als vierde te finishen. Deze race werd gewonnen door Gert-Jan Valk. De Powergirls finale wist Zwiers wel op haar naam te schrijven. In de 125cc Specials jeugdklasse was Niek Meijerink de beste. De 14-jarige coureur wist in alle heats als eerste over de eindstreep te komen. In de NK ST 500cc ging de winst naar Frank Hamming.

Organisatie meer dan tevreden
Met prachtig weer, goede races en veel publiek is de MAC van Dedem dan ook meer dan tevreden over het verloop van de 2022 Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces in Balkbrug. De organisatie wil alle aanwezigen – met in het bijzonder alle vrijwilligers – enorm bedanken voor hun komst naar Balkbrug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.